https://hochland.ro/wp-content/uploads/2021/10/tort-sarat2-min.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2021/10/tort-sarat-min.png

Tort sarat cu cremă de brânză Hochland Crème cu Verdeață

INGREDIENTE

  • 600g cremă de brânză Hochland Crème cu Verdeață
  • 400g smântână
  • 200g creveți
  • 150g somon afumat
  • 100g măsline
  • 100g mix: porumb, mazăre și ardei gras
  • 24 felii de pâine fără coajă
  • 8 ouă
  • 2 castraveți murați
  • 2 linguri de maioneză
  • 1 lingură de muștar
  • 1 ardei copt tăiat cubulețe
  • 1 legătură de mărar
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare umplutură cu somon afumat:

  1. Pune somonul afumat, tăiat cubulețe mici, într-un bol mare peste care adaugă măslinele, mărarul, puțină zeamă de lămâie, piper și o lingură generoasă de smântână.
  2. Adaugă crema de brânză cu verdeață Hochland Crème și amestecă ingredientele până la omogenizare.

Mod de preparare umplutură cu ouă:

  1. Taie ouăle în cubulețe mici și asază-le într-un bol.
  2. Peste acestea, adaugă amestecul de porumb, mazăre și ardei gras, castraveții murați, jumătate din cantitatea de maioneză, jumătate din cantitatea de smântână, muștarul, iar apoi condimentează cu sare și piper după gust. La final, adaugă cremă de brânză Hochland Crème cu Verdeață și amestecă toate ingredientele.

Mod de preparare umplutură cu creveți:

  1. Fierbe creveții alături de câteva ierburi aromatice.
  2. Adaugă peste creveți smântâna rămasă, ardeiul copt tăiat cubulețe, maioneza rămasă, puțină zeamă de lămâie și crema de brânză.
  3. Condimentează cu sare și piper după gust și amestecă până la omogenizare.

Montarea tortului:

  1. Începe prin a pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm un strat de pâine, peste care adaugă primul strat de umplutură.
  2. Așază un alt strat de pâine și adaugă peste a doua umplutură.
  3. După aceea, așază un alt strat de pâine, peste care adaugă ultima umplutură și întinde bine. Adaugă peste încă un strat de pâine.
  4. Acoperă tortul sărat cu o folie și lasă-l la frigider cel puțin 6 ore sau, cel mai bine, peste noapte.
  5. După ce tortul a stat la rece, îndepărtează pereții tăvii și îmbracă tortul în cremă de brânză amestecată cu puțină smântână.
  6. Pentru decorare, folosește ingredientele preferate și dă-ți frâu liber creativității.