https://hochland.ro/wp-content/uploads/2021/03/Tort-wide.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2021/03/Tort.png

Tort cu Hochland Crème și afine

1 tort/aprox 1 oră și 15 minute

Ingrediente pentru blat:

  • 300g de făină albă
  • 3 lingurițe de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 180g de unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 200g de zahăr brun
  • 6 gălbenușuri
  • 250ml de lapte
  • 1 lingură extract de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

  • 400g cremă de brânză Hochland Creme Clasic
  • 150g de zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 caserolă de afine

PAȘI PREPARARE

  1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade. Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt două forme de tort cu diametrul aproximativ de 20cm.
  2. Amestecă făina cu sarea și praful de copt.
  3. Bate untul cu un mixer până când devine pufos și cremos. Adaugă treptat zahărul și mixează totul până când compoziția e pufoasă și aerată. Toarnă treptat gălbenușurile, mixând bine până sunt încorporate, apoi adaugă extractul de vanilie și mai amestecă totul ușor.
  4. Toarnă treptat făina, mixând bine după fiecare tranșă, apoi procedează la fel cu laptele. Împarte compoziția în mod egal între cele două forme de tort pregătite. Dă-le la cuptorul preîncălzit aproximativ 25 de minute, până când blatul trece testul scobitorii. (În funcție de puterea fiecărui cuptor, e posibil ca timpul să varieze cu +/- 5 minute, începe să verifici blatul de la 20 de minute în sus.)
  5. Scoate formele din cuptor și lasă-le să se răcească 15 minute. Scoate blaturile din tavă și lasă-le să se răcească de tot înainte de a le glazura.
  6. Pentru glazură, pune crema de brânză într-un bol încăpător pentru mixat. Cerne zahărul pudră deasupra. Gustă și verifică dacă preferi mai dulce, mai poți adăuga puțin zahăr. Mixează bine până la omogenizare, împreună cu extractul de vanilie.
  7. Pentru a decora, taie vârfurile blaturilor de tort, pentru a le nivela. Întinde glazură de cremă de brânză pe primul blat, așază-l pe al doilea deasupra și decorează-l cu cremă de brânză deasupra și pe laterale, cu ajutorul unei spatule. Presară afinele deasupra.

Poftă bună!