https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/Tiramisu_1920x350.jpg https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/Tiramisu_991x500.jpg

Tiramisu cu Hochland Crème

INGREDIENTE:

  • 140 g gălbenuș de ou pasteurizat 
  • 150 g zahăr 
  • 550 g cremă de brânză Hochland Crème Clasic (1 cutie de 350 g + 1 cutie de 200 g)
  • 100 ml smântână pentru frișcă 35% 
  • 500 g cafea decofeinizată 
  • 200 ml lichior de migdale fără alcool 
  • 1 x pachet pișcoturi 
  • pentru decor: ciocolată rasă  

MOD DE PREPARARE:

  1. Într-un bol, amestecăm gălbenușurile cu zahărul până obținem o cremă omogenă, apoi o lăsăm la rece. 
  2. Batem smântâna lichidă până devine frișcă și o păstrăm la rece. 
  3. În crema de gălbenușuri cu zahăr, încorporăm crema de brânză Hochland Crème Clasic și amestecăm până obținem o compoziție fină și cremoasă. 
  4. Adăugăm frișca bătută și amestecăm ușor, cu mișcări de sus în jos, până se omogenizează complet. 
  5. Într-un vas separat, amestecăm cafeaua decofeinizată cu lichiorul de migdale fără alcool. 
  6. Înmuiem pe rând pișcoturile în amestecul de cafea, câte 2 secunde fiecare, apoi le așezăm într-o tavă. 
  7. Turnăm un strat de cremă peste pișcoturi și repetăm pașii până terminăm ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă. 
  8. Decorăm cu ciocolată rasă și lăsăm preparatul la frigider pentru minimum 4 ore, ideal peste noapte. 

Poftă bună!