INGREDIENTE:
- 140 g gălbenuș de ou pasteurizat
- 150 g zahăr
- 550 g cremă de brânză Hochland Crème Clasic (1 cutie de 350 g + 1 cutie de 200 g)
- 100 ml smântână pentru frișcă 35%
- 500 g cafea decofeinizată
- 200 ml lichior de migdale fără alcool
- 1 x pachet pișcoturi
- pentru decor: ciocolată rasă
MOD DE PREPARARE:
- Într-un bol, amestecăm gălbenușurile cu zahărul până obținem o cremă omogenă, apoi o lăsăm la rece.
- Batem smântâna lichidă până devine frișcă și o păstrăm la rece.
- În crema de gălbenușuri cu zahăr, încorporăm crema de brânză Hochland Crème Clasic și amestecăm până obținem o compoziție fină și cremoasă.
- Adăugăm frișca bătută și amestecăm ușor, cu mișcări de sus în jos, până se omogenizează complet.
- Într-un vas separat, amestecăm cafeaua decofeinizată cu lichiorul de migdale fără alcool.
- Înmuiem pe rând pișcoturile în amestecul de cafea, câte 2 secunde fiecare, apoi le așezăm într-o tavă.
- Turnăm un strat de cremă peste pișcoturi și repetăm pașii până terminăm ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă.
- Decorăm cu ciocolată rasă și lăsăm preparatul la frigider pentru minimum 4 ore, ideal peste noapte.
Poftă bună!