https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/10/1920x350-3.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/10/991x500-4.png

Sos pentru paste cu Hochland Mărgele de brânză

INGREDIENTE:

  • 240g Hochland Mărgele de brânză
  • 50g cașcaval ras Hochland
  • 1-2 căței de usturoi, tocați mărunt (aproximativ 3g-6g)
  • 15ml de ulei de măsline (aproximativ 1 lingură)
  • Sare și piper după gust
  • Ierburi proaspete (precum busuioc sau pătrunjel) pentru garnitură
  • Paste gătite la alegere (aproximativ 200g-250g de paste uscate, din care rezultă de obicei aproximativ 400g-500g de paste gătite)
  • Opțional: fulgi de piper roșu pentru puțin gust iute

MOD DE PREPARARE:

  1. Începem prin a găti pastele în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Păstrăm aproximativ 120 ml din apa pentru paste înainte de a le scurge.
  2. Într-un bol mare, combinăm Hochland Mărgele de brânză, cașcavalul ras, usturoiul tocat, uleiul de măsline, sarea și piperul. Amestecăm până se omogenizează, folosind un blender.
  3. Într-o tigaie mare la foc mediu, adăugăm pastele fierte și amestecul de brânzeturi. Amestecăm bine, adăugând treptat apa păstrată de la paste, până când se ajunge la consistența dorită a sosului.
  4. Continuăm să gătim timp de câteva minute, permițând sosului să se încălzească. Asezonăm cu sare, piper sau fulgi de ardei roșu, dacă dorim.
  5. Așezăm pastele pe farfurii și decorăm cu ierburi proaspete.

Poftă bună!