INGREDIENTE:
- 6 ouă mari, fierte tari (timp de 10 minute)
- 40g ceapă roșie, tăiată mărunt
- 60g Hochland Mărgele de brânză
- 2 lingurițe muștar Dijon
- 10 lingurițe suc de lămâie, proaspăt stors
- 1 lingură frunze de pătrunjel, tocate
- 1 lingură de arpagic, mărunțit
- un vârf de sare
- ¼ linguriță de piper negru măcinat
MOD DE PREPARARE:
- În timp ce ouăle se fierb și se răcesc, tăiem ceapa cubulețe și tocăm pătrunjelul și arpagicul.
- Descojim ouăle și le tăiem în două, pe lungime. Îndepărtăm gălbenușurile de la două din cele patru ouă. Tocăm două ouă și două albușuri și transferăm într-un bol de amestecare mediu.
- Într-un mixer, adăugăm Hochland Mărgele de brânză, muștarul Dijon, sucul de lămâie și cele două gălbenușuri rezervate. Mixăm până la omogenizare. Este posibil să fie necesar să oprim mixerul și să răzuim din când în când pereții castronului.
- Adăugăm amestecul în castronul cu ouăle tocate, împreună cu ceapa tocată, pătrunjelul, arpagicul, sarea și piperul. Amestecăm cu o lingură sau cu o spatulă de cauciuc până se combină. Gustăm și adăugăm mai multă sare și piper, dacă este necesar.
- Servim imediat sau păstrăm în frigider într-un recipient etanș.
Poftă bună!