https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/05/1920x350_halloumi.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/05/991x500_halloumi.png

Salată cu Hochland Delicii Calde Halloumi și pătrunjel

INGREDIENTE:

  • 200g Hochland Delicii Calde Halloumi 
  • 1 legătură mare de pătrunjel
  • 15 frunze de mentă
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 ardei kapia
  • 50g miez de nucă
  • 2 lipii mici
  • Pentru dressing:
  • Sucul de la ½ lămâie
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de sumac
  • ½ linguriță de chimion
  • 30ml apă
  • 50ml ulei de măsline
  • Piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

  1. Pregătim ingredientele: tăiem grosier pătrunjelul, tocăm mărunt frunzele de mentă, tăiem ceapa fideluță și ardeiul kapia în rondele.
  2. Ungem cu puțin ulei de măsline Delicii calde Halloumi bloc și îl așezăm pe grătarul încins, alături așezăm și lipiile unse cu puțin ulei de măsline. Gătim pe amble părți Delicii calde Halloumi bloc timp de 4 minute.
  3. Punem nucile într-o tigaie potrivită pentru grătar și le lăsăm să se gătească până ce devin rumene.
  4. Într-un bol așezăm pătrunjelul tocat, pe deasupra așezăm ceapa, rondelele de ardei kapia, presărăm nucile mărunțite. Tăiem în bucățele Delicii calde Halloumi bloc și le așezăm pe deasupra.
  5. Cu ajutorul unui tel amestecăm toate ingredientele pentru dressing până ce devin un sos omogen. Turnăm peste salată și amestecăm totul bine.
  6. Servim cu lipii calde.

Poftă bună!