https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/03/4_1920x350.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/03/4_991x500.png

Săculeți cu legume și cașcaval Hochland

INGREDIENTE  

(pentru 6 săculeți) 

Pentru aluat: 

  • 550g făină de grâu 
  • 250g Hochland Crème 
  • 100g smântână fermentată 
  • 2 gălbenușuri de ou 
  • 1 lingură oțet 
  • 1/2 linguriță praf de copt 
  • ½ linguriță sare 

Pentru umplutură: 

  • 150g cașcaval clasic Hochland  
  • 130g broccoli 
  • 1 ardei gras roșu 
  • 70g mazăre congelată 
  • 50g unt 
  • sare și piper  
  • coaja rasă de la 1 lămâie bio 
  • 100g somon afumat 
  • 3 fire mărar proaspăt 

Pentru decor: 

  • 1 legătură ceapă verde 

MOD DE PREPARARE: 

  1. Într-un castron mai mare amestecăm gălbenușurile cu Hochland Crème și smântâna, adaugăm lingura de oțet și sarea. Încorporăm făina amestecată cu praful de copt și frământăm un aluat elastic care nu se mai lipește de mâini. Dăm aluatul la frigider pentru 1 oră
  2. Între timp, încingem cuptorul la 190 grade Celsius și pregătim umplutura. Tăiem ardeiul cubulețe, desfacem broccoli în buchețele mici, decongelăm mazărea în apă caldă, porționăm somonul afumat în 6 părți egale.
  3. Într-o tigaie încingem untul, adaugăm legumele și sotăm pentru 5 minute. Potrivim de sare și piper, adăugăm coaja rasă de lămâie. Lăsăm umplutura să se răcească. 
  4. Montăm săculeții: pregătim bucăți de sfoară de bucătărie lungi de 10 cm, sau bride din silicon. Scoatem aluatul de la frigider, îl împărțim în 6 părți egale. Din fiecare bucată  întindem o foaie subțire. Cu ajutorul unei farfurii tăiem cercuri din aluat cu dimensiunea de 20 cm. Punem în centrul foii de aluat 2 linguri de umplutură, o fâșie de somon afumat, apoi presărăm cașcaval Hochland ras pe deasupra. Strângem ușor marginile aluatului ca și cum am strânge gura unui săculeț. Imediat legăm partea de sus a aluatului cu bucățile de sfoară sau bridele de silicon.  
  5. Așezăm săculeții pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și dăm la cuptorul încins pentru 20 de minute. Scoatem săculeții din cuptor și îi lăsăm câteva minute să se răcească ușor. Scoatem cu grijă bridele de silicon sau tăiem sfoara de bucătărie. Alegem cele mai lungi fire de ceapă și legăm cu ele săculeții, acolo unde au stat bucățile de ață sau bridele de silicon.  
  6. Servim săculeții cât sunt calzi alături de felii de lămâie și salată verde.   

Poftă bună!