https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/11/4-1920x350-1.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/11/3-991x500-1.png

Quesedilla de pui, legume și cașcaval

Ingrediente:

  • 400g piept de pui
  • 300g mix de ardei (roșu, galben, portocaliu și verde)
  • 100g ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 20ml de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1/2 linguriță de boia dulce
  • 1/2 linguriță de usturoi
  • 1/2 linguriță de chimion
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • 1/3 linguriță de fulgi de chilli
  • 200g cașcaval clasic Hochland
  • 4 lipii de tip tortilla (60g fiecare)

Mod de preparare:

  1. Tăiem puiul și legumele în cubulețe mici.
  2. Călim ardeiul și ceapa în ulei până se înmoaie puțin, după care adăugăm și pieptul de pui. Gătim, amestecând din când în când, iar când puiul este gătit, adăugăm condimentele și le incorporăm bine, după care oprim focul.
  3. Pentru asamblare punem un sfert din amestecul de pui și ardei (cam 200g) pe jumătate din fiecare lipie, presărăm deasupra un sfert din cașcavalul razuit și împăturim quesadilla în două.
  4. Punem quesadilla pe o tigaie curată, încinsă bine sau într-un grill electric și o gătim pe ambele părți, până când devine crocantă, iar cașcavalul se topește.
  5. Tăiem fiecare quesadilla în 4 bucăți și servim cu salsa.