https://hochland.ro/wp-content/uploads/2022/09/1920-x-350_v3-1-min.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2022/09/991-x-500-min-3.png

Pui Caprese cu Hochland Mozzarella Fresh feliată

INGREDIENTE

  • 2 bucăți piept de pui (aprox 700g)
  • 250g spaghete sau linguine
  • 5-6 roșii mari
  • 150g Hochland Mozzarella Fresh feliată
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • ½ linguriță sare
  • Busuioc proaspăt

CONDIMENTE PENTRU PUI

  • ½ linguriță usturoi pudră
  • ½ linguriță oregano
  • ¼ linguriță busuioc
  • ¼ linguriță cimbru
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper
  • ½ linguriță chilli – sau după gust

MOD DE PREPARARE

  1. Fiecare piept de pui trebuie secționat în două bucăți, obținând în total 4 bucăți. Condimentăm puiul cu toate condimentele și îl masăm pentru a distribui uniform toate aromele.
  2. Punem într-o tigaie antiaderentă 2 linguri de ulei de măsline și așezăm puiul. Gătim puiul pe fiecare parte aproximativ 6-7 minute la foc mediu. Scoatem puiul din tigaie.
  3. Păstrăm 1 roșie pe care o vom tăia felii și pe restul le decojim și le tocăm cuburi. Adăugăm încă 1-2 linguri de ulei de măsline în tigaia încinsă și adăugăm roșiile și usturoiul tocat. Condimentăm cu sare și punem capacul, lăsând sosul să fiarbă 6-7 minute.
  4. Punem pieptul înapoi în tigaie și mai lăsăm cu capac 3-4 minute. Punem apoi peste fiecare bucată de pui câte 3 felii de Hochland Mozzarella Fresh feliată și 1-2 felii de roșie și punem la loc capacul, mai lăsând pe foc încă 2 minute până se topește mozzarella.
  5. La final presărăm busuioc proaspăt.

Servim puiul cu paste și sosul de roșii din tigaie. Poftă bună!