https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/PRAJI-CREMA-DE-BRANZA_1920x350.jpg https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/PRAJI-CREMA-DE-BRANZA_991x500.jpg

Prăjitură cu Hochland Crème Clasic, dovleac și zmeură​

INGREDIENTE:

  • 400 g biscuiți digestivi măcinați 
  • 200 g unt 
  • 3 x Hochland Crème Clasic 350 g 
  • 600 g dovleac copt 
  • 200 g zahăr 
  • 200 g smântână 
  • 200 g zmeură 
  • 50 g amidon de porumb 
  • 4 ouă 
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară 

MOD DE PREPARARE:

  1. Mărunțim biscuiții și îi amestecăm cu untul topit până obținem o compoziție omogenă. 
  2. Așezăm amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îl întindem uniform și îl presăm ușor pentru a forma baza. 
  3. Într-un bol încăpător, adăugăm 3 cutii de cremă de brânză Hochland Crème Clasic (350 g fiecare) și amestecăm cu zahărul până la omogenizare. 
  4. Încorporăm smântâna, amidonul, extractul de vanilie și ouăle, amestecând până obținem o cremă fină. 
  5. Separăm aproximativ 400 g din compoziția de brânză și o amestecăm cu pulpa de dovleac copt și scorțișoara, până la omogenizare. 
  6. Păstrăm deoparte o mică parte din cremă, pentru decor. 
  7. Turnăm peste blat un strat din crema simplă (aprox. 400 g) și nivelăm uniform. 
  8. Adăugăm treptat crema cu dovleac, nivelând din nou suprafața. 
  9. Decorăm cu crema de brânză păstrată, folosind un poș, apoi adăugăm zmeura deasupra. 
  10. Așezăm tava cu prăjitura într-o tavă mai mare, în care turnăm apă fierbinte până la jumătate (coacere la bain-marie). 
  11. Coacem în cuptorul preîncălzit la 150°C timp de 1 oră. 
  12. Lăsăm cheesecake-ul să se răcească în cuptor timp de încă o oră, apoi îl refrigerăm câteva ore, ideal peste noapte, înainte de servire. 

Poftă bună!