https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/12/1920x350-min-2.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/12/991x500-3.png

Platou cu Hochland Cașcaval, Telemea și struguri

INGREDIENTE:

  • 250g Hochland Cașcaval Clasic 
  • 350g Hochland Telemea de vacă
  • 150g Hochland Brânză Atelier cremoasă 
  • 200g struguri albi
  • 200g struguri negri
  • 200g struguri rosé 
  • 50g coacăze roșii
  • 120g pere 
  • 100g salam Milano feliat
  • 100g salam Fuet feliat
  • 100g Chorizo feliat
  • 100g prosciutto crudo feliat
  • 50g cârnați subțiri
  • 35g caju copt și sărat
  • 30g arahide în coajă
  • 50g biscuiți sărați
  • 100g caise deshidratate
  • 10g  physalis
  • 30g fruct stea (carambola)
  • 30g portocală deshidratată

MOD DE PREPARARE:

  1. Tăiem cașcavalul în felii subțiri și apoi în triunghiuri, pe care le așezăm de-a lungul platoului, sub forma literei S. Restul de cașcaval îl tăiem în felii mai groase, iar apoi pe diagonală, și le intercalăm vârf la vârf și le așezăm pe platou.
  2. Telemeaua o tăiem cuburi și o așezăm în centrul platoului.
  3. Din feliile subțiri de salam Milano vom crea trandafiri prin suprapunerea lor pe marginea unui pahar. Îi așezăm de-o parte și de alta a cașcavalului.
  4. Feliile de Chorizo le pliem în jumătate, cu marginea rotundă în sus și le aranjăm intercalat sub formă de lanț.
  5. Tăiem și Hochland Atelier Praid în felii pe orizontală și le așezăm sub formă de evantai.
  6. Aranjăm apoi strugurii albi și roze lângă Hochland Brânză Atelier Praid și Hochland Telemea.
  7. Pregătim și frigărui din roșii cherry, Hochland Telemea, Chorizo și struguri.
  8. Prosciutto îl împăturim întâi pe jumătate, pe lungime și apoi facem falduri sub forma unui evantai.
  9. Para o tăiem în felii subțiri pe care le așezăm una mai în față și una mai în spate pentru un aspect asimetric.
  10. Adăugăm apoi alunele caju și arahidele, salamul Fuet tăiat felii, physalis și strugurii negri.

Poftă bună!