https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/11/4-1920-x-350-px.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/11/3-991-x-500-px.png

Plăcinte la tigaie cu telemea de vacă

Ingrediente:

  • 550g făină  
  • 250ml apă călduță  
  • 125ml lapte călduț 
  • 40ml ulei 
  • 25g drojdie proaspătă 
  • 1 lingură zahăr 
  • 1 linguriță sare 
  • 350g telemea de vacă Hochland 
  • 1 legătură mărar 

Opțional:  

  • 2-3 fire ceapă verde  
  • 100g cașcaval clasic Hochland (înlocuind 100g telemea) 

Mod de preparare: 

  1. Amestecăm drojdia cu zahărul până se omogenizează. Frământăm apoi un aluat omogen din toate ingredientele. Nu adăugați prea multă făină chiar dacă vi se pare lipicios. 
  2. Lăsăm aluatul la dospit 1,5-2h sau până se dublează in volum. Îl împărțim după dospire in 9-10 bucăți și le dăm formă rotundă. Le acoperim cu un prosop și le mai lăsam 10-15 minute să se pufoșească.  
  3. Dăm telemeaua pe răzătoare și amestecăm cu  mărarul tocat.  
  4. Luam pe rând fiecare bilă de aluat și pe blatul înfăinat o întindem într-un cerc. Punem în mijloc 2 linguri de telemea și aducem spre mijloc marginile de aluat sigilând brânza înăuntru. Întoarcem plăcinta cu cusătura în jos și întindem subțire. 
  5. Punem plăcintă pe tigaia încinsă unsă cu puțin ulei de măsline și o rumenim pe ambele părți la foc mediu. 
  6. Procedăm similar cu restul plăcintelor. 
  7. Pont: dacă vă rămâne umplutură de brânză, amestecați -o cu un iaurt grecesc și serviți plăcintele cu el.