https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/03/1-copy-3.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/03/1.png

Plăcinte de Paște cu Hochland brânză de vaci grunjoasă și caise

INGREDIENTE:

Pentru aluatul de plăcinte:

  • 10 g drojdie uscată  
  • 225 ml lapte 
  • 50 g zahăr 
  • 1 ou 
  • 1 linguriță coajă de lămâie / portocală 
  • 1 linguriță extract de vanilie 
  • 500 g făină 
  • un praf de sare 
  • 80 g unt topit 

Pentru umplutură:

  • 200 g brânză de vaci cu textură grunjoasă Hochland 
  • 155 g cremă de brânză Hochland Clasic 
  • 1 ou  
  • 40 g zahăr 
  • 1 linguriță extract de vanilie  
  • 320 g caise din compot (jumătăți) 
  • un ou pentru uns plăcintele 
  • zahăr pudră

MOD DE PREPARARE:

  1. Încălzim laptele, peste care presărăm drojdia și două linguri de zahăr. Lăsăm 15 minute până compoziția devine spumoasă. 
  2. Într-un bol încăpător, amestecăm oul cu zahărul rămas, adăugăm aromele (vanilia, coaja de lămâie / portocală) iar la final, amestecăm și laptele cu drojdie. Încorporăm treptat făina cernută, sarea, untul topit, frământând timp de câteva minute până obținem un aluat elastic. 
  3. Ungem un bol cu ulei, așezăm coca de aluat, acoperim cu un prosop curat și lăsăm să crească până își dublează volumul (cel puțin o oră). 
  4. După ce a crescut, împărțim aluatul în 12 bucăți, din care formăm bile. Le întindem cu sucitorul astfel încât să obținem o formă ovală, asemănătoare unui ou. Așezăm foile obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și acoperim cu un prosop, lăsând să mai crească încă jumătate de oră. 
  5. În acest timp, preîncălzim cuptorul la 170°C și pregătim umplutura. Într-un bol amestecăm brânza cu textură grunjoasă Hochland (sfărâmată), crema de brânză Hochland, oul, zahărul și vanilia. 
  6. Folosind o lingură, apăsăm pe centrul fiecărei foi de aluat astfel încât să formăm o margine ce va preveni scurgerea compoziției cu brânză. Umplem cavitatea formată cu brânză, peste care așezăm o jumătate de caisă din compot. Ungem atât caisa, cât și marginile plăcintei cu ou bătut. 
  7. Dăm la cuptor pentru aproximativ 17-20 de minute până când plăcintele se rumenesc și devin aurii. 
  8. După ce se răcesc, presărăm zahăr pudră. 

Poftă bună!