https://hochland.ro/wp-content/uploads/2022/06/1920-x-350-min.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2022/06/991-x-500-min.png

Plăcintă cu Hochland Brânză de vaci

PENTRU UMPLUTURA DE BRÂNZĂ:

  • 3 ouă
  • 2 cutii Hochland Brânză de vaci 475 g
  • 200g zahăr
  • 100g stafide
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 100g griș
  • Coajă rasă de la o lămâie

PENTRU COMPOZIȚIE:

  • 250g făină
  • 8 ouă
  • 150g zahăr
  • 10g praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • Sare

MOD DE PREPARARE UMPLUTURĂ DE BRÂNZĂ

  1. Adaugă Hochland Brânză de vaci într-un bol și toarnă peste zahărul. Amestecă foarte bine compoziția cu un tel.
  2. Peste compoziție adaugă cele trei ouă și continuă să amesteci cu telul până când acestea sunt încorporate. Pune peste coaja de lămâie, esența de vanilie și grișul.
  3. Amestecă această compoziție foarte bine și adaugă la final stafidele.

MOD DE PREPARARE ALUAT

  1. Pune gălbenușurile de ou în bolul unui mixer și adaugă zahărul și sarea. Mixează compoziția până când aceasta își triplează volumul.
  2. Peste ouăle bătute toarnă uleiul și jumătate din cantitatea de făină puțin câte puțin. Amestecă ușor cu mișcări largi, de jos în sus.
  3. Presară praful de copt și încă puțină făină și amestecă.
  4. La final adaugă ultima parte de făină și laptele. Continuă să amesteci compoziția de jos în sus.
  5. Toarnă jumătate din aluat într-o tavă și nivelează.
  6. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
  7. Peste aluatul scos din cuptor, toarnă umplutura din brânză de vaci și nivelează compoziția.
  8. Peste brânză adaugă restul compoziției de aluat și nivelează-l.
  9. Pune tava în cuptor la 170 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
  10. Lasă plăcinta să se răcească complet după ce ai scos-o din cuptor.
  11. Savureaz-o pudrată cu zahăr și taie plăcinta în porții generoase.