https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/02/1_1920x350.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/02/1_991x500.png

Pizza pepperoni cu Hochland Mozzarella

INGREDIENTE (pentru 2 pizza medii):

  • 450g făină albă
  • 320ml apă călduță
  • 10g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 30ml ulei de măsline
  • 100g sos de roșii pentru pizza
  • 350g Hochland Mozzarella
  • 15-20 felii pepperoni/chorizo/salami
  • busuioc proaspăt

MOD DE PREPARARE:

  1. Într-un bol încăpător amestecăm făina cu sarea, iar într-un alt recipient mai mic amestecăm apa călduță, zahărul și drojdia uscată. Lăsăm amestecul deoparte pentru 5 minute.
  2. Turnăm uleiul și apă călduță cu drojdie peste făină și începem să frământăm aluatul. Continuăm frământarea până obținem o bilă de aluat nelipicios (cam 20-30 de minute). Dacă mai este nevoie de făină, mai adăugăm câte puțin până ajungem la consistența dorită.
  3. După frământare, lăsăm aluatul pentru cel puțin 3h (sau cel mai bine peste noapte) în bol, acoperit cu folie alimentară.
  4. Când aluatul a dospit, preîncălzim cuptorul la 220°C și tăiem în două bucăți egale aluatul crescut. Luăm câte o bucată și o întindem pe o tavă pentru pizza, doar cu ajutorul mâinilor.
  5. Peste blat, întindem câte 2-3 linguri de sos, apoi răzuim jumătate din cantitatea de Mozzarella Hochland. Punem peste și feliile de pepperoni. Punem pizza la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.
  6. Repetăm procesul și cu a doua pizza și le servim pe ambele cu busuioc proaspăt presărat deasupra.

Poftă bună!