https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/03/pasca-ciocolata-1920.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/03/1_991x500-1.png

Pască cu Hochland Brânză de vaci, nuci și caramel

INGREDIENTE

(pentru o Pască cu diametrul de 22 cm)

Pentru blat:

  • 120g făină de grâu
  • 70g zahăr pudră
  • 1/3 linguriță sare
  • ½ linguriță praf de copt
  • 100g unt rece 82% grăsime
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 30 ml apă rece
  • 100g miez nucă

Pentru umplutura de brânză:

  • 450g Hochland Brânză de vaci
  • 120g zahăr
  • 3 ouă întregi
  • 100 g smântână fermentată
  • 50g făină de grâu
  • 1 linguriță pastă de vanilie
  • coaja rasă de la 1 portocală bio
  • 100g stafide
  • 70g unt topit

Pentru sosul de caramel:

  • 200g zahăr
  • 80g unt 82% grăsime
  • 250ml frișcă lichida 35% grăsime
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 1/3 linguriță sare

Pentru decor:

  • miez de nucă prăjită

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregătim blatul: Încingem cuptorul la 170 grade Celsius. Punem miezul de nucă în vasul unui blender și îl mărunțim, scoatem miezul tocat și îl lăsăm deoparte. În vasul aceluiași blender punem făina împreună cu zahărul, sarea și praful de copt. Adăugăm untul rece tăiat cubulețe și pornim blenderul pentru câteva secunde, până obținem o compoziție nisipoasă. Adăugăm gălbenușurile și apa și pornim din nou blenderul pentru câteva secunde, până obținem un aluat care începe să se adune. La final încorporăm nuca tocată.
  2. Coacem blatul: punem aluatul într-o formă de tort cu fund detașabil. Tapetăm fundul și pereții tăvii cu aluat, nivelăm cu ajutorul unei linguri. Dăm blatul la cuptorul încins pentru 15 minute (coacem blatul parțial). Scoatem blatul și îl lăsăm deoparte.
  3. Pregătim umplutura: Hidratăm stafidele în 70 ml apă. Într-un castron încăpător punem Hochland Brânză de vaci, adăugăm zahărul și amestecăm bine. Punem ouăle, stafidele hidratate și scurse de apă, apoi restul ingredientelor și amestecăm totul foarte bine până obținem o compoziție omogenă.
  4. Coacem pasca: turnăm compoziția în blat, nivelăm bine și dăm la cuptorul încins pentru 40 de minute. Scoatem pasca din cuptor și o lăsăm să se răcească complet, după care o punem la frigider.
  5. Pregătim caramelul: într-o tigaie punem zahărul și dăm tigaia pe foc. Nivelăm zahărul pe toată suprafața tigăii și lăsăm să se caramelizeze la foc mic spre mediu. Între timp, într-un ibric încălzim frișca lichidă. Când zahărul este caramelizat, turnăm încet frișca lichidă încălzită, amestecând încontinuu. Adăugăm untul și mai gătim 2-3 minute, după care adăugăm extractul de vanilie și sarea. Lăsăm deoparte să se răcească complet la temperatura camerei.
  6. Scoatem pasca de la frigider, turnăm deasupra sosul de caramel și, la final, ornăm cu miez de nucă prăjită.

Poftă bună!