https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/03/1920x350-4.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/03/991x500.png

Pască cu Hochland brânză de vaci grunjoasă

INGREDIENTE:  

  • 100ml lapte călduț 
  • 1 ou 
  • 1 gălbenuș 
  • 50g zahăr 
  • 250g făină 000 
  • 60g unt topit 
  • 15g drojdie proaspătă 
  • Coaja de la ½ lămâie 
  • 1 linguriță extract vanilie 
  • 1 praf de sare 

Pentru umplutură brownie: 

  • 1 albuș 
  • 40g unt minim 82% (moale, la temperatura camerei) 
  • 40g zahăr 
  • 50g făină 
  • 10g cacao 
  • 20ml lapte 
  • 50g ciocolată topită 
  • 1/4 linguriță praf de copt 
  • 1 linguriță esență de rom 

Pentru compoziție brânză: 

  • 400g Hochland brânză de vaci grunjoasă 
  • 80g smântână grasă min 24% grăsime 
  • 2 ouă 
  • 100g zahăr 
  • 20ml suc lămâie 
  • 1 linguriță cu vârf de amidon 
  • coaja de la 1 lămâie bio 
  • 1 linguriță extract vanilie 

Opțional: 

  • 150g vișine decongelate, scurse bine de lichid 
  • Zahăr pudră pentru decor 

MOD DE PREPARARE: 

  1. Amestecăm ouăle cu zahărul și vanilia până devin ușor spumoase. 
  2. Amestecăm drojdia cu o linguriță de zahăr și lăsăm 2-3 minute. 
  3. Într-un bol încăpător (sau bolul de la mixer/ robot de bucătărie, în caz că nu vrem să frământăm manual), punem făina cernută și realizăm o adâncitură în mijloc. Punem în centru, peste făină, ouăle mixate anterior cu zahărul, laptele călduț, drojdia, coaja de lămâie rasă fin, esența de vanilie și sarea. 
  4. Frământăm câteva minute până se încorporează bine toate ingredientele și nu mai rămâne făină uscată. 
  5. Începem să încorporăm untul topit. Adăugăm mereu puțin câte puțin și încorporăm bine prin frământare până să adăugăm din nou încă o parte din cantitatea de unt topit. 
  6. Mutăm aluatul într-un recipient mare și încăpător, pe care îl ungem cu ulei. Lăsăm aluatul la dospit 2-3h. 
  7. Când aluatul s-a dospit luăm o treime din el și îl întindem pe fundul unei tăvi rotunde de 28-30cm diametru pe care am pus hârtie de copt. 
  8. Restul de aluat îl modelăm în biluțe pe care le punem pe marginea tăvii. 
  9. Amestecăm Hochland brânză de vaci grunjoasă cu restul ingredientelor și turnăm umplutura peste aluat. 
  10. Topim untul pentru brownie și amestecăm cu zahărul. Adăugăm apoi albușul și încorporăm. Adăugăm peste făina amestecată cu cacaua și praful de copt. La final adăugăm laptele călduț ciocolata topită. 
  11. Punem din aluatul de brownie peste umplutura de brânză, din loc în loc cu o linguriță și cu un cuțit creăm un model marmorat. 
  12. Vișinele le punem deasupra, apăsând ușor. 
  13. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170°C cu ventilație, pentru 50-55 minute. 
  14. Lăsăm să se răcească complet înainte de servire și pudrăm cu zahăr.  

Poftă bună!