https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/03/1920x350-3.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/03/991x500-3.png

Pască cu Hochland brânză de vaci grunjoasă

INGREDIENTE:

  • 650gr Hochland brânză de vaci grunjoasă 
  • 5 ouă 
  • 50gr făină 
  • 50gr griș 
  • 150gr zahăr 
  • 120gr unt (moale) + 10gr pentru uns forma de copt 
  • 200ml smântână 
  • ½ linguriță semințe de vanilie 
  • Esență de vanilie Bourbon 
  • Coajă rasă de la o lămâie 
  • Coajă rasă de la o portocală 
  • Stafide 

MOD DE PREPARARE:

  1. Primul pas este să setăm cuptorul la 180 de grade, căldură sus/jos. 
  2. Apoi, pregătim forma de copt (cea detașabilă cu diametrul de 24 de cm este foarte potrivită) și tapetăm cu hârtie de copt, la bază. 
  3. În bolul unui robot de bucătărie (sau cu un mixer manual) facem ouăle spumă, împreună cu zahărul, până cresc în volum. 
  4. Într-un alt bol fărâmițăm brânza, cu mâna. Apoi adăugăm smântâna, grișul și vanilia, și amestecăm bine cu o spatulă. 
  5. Compoziția de brânză o transferăm în bolul robotului de bucătărie, peste ouăle spumate și mixăm pentru omogenizare. 
  6. Tot acum adăugăm untul și făina. Continuăm mixarea câteva minute. 
  7. La final mai adăugăm coaja rasă de lămâie, coaja rasă de portocală și stafidele, apoi, cu mișcări circulare, amestecăm bine de tot cu o spatulă. 
  8. Compoziția rezultată o transferăm în forma pregătită, nu înainte de a unge pereții formei cu unt. 
  9. Coacem 40 de minute, până compoziția este bine închegată, iar pe margini devine ușor maronie. 
  10.  O lăsăm la răcorit, apoi pudrăm cu zahăr pudră. 
  11. Decorăm cu fructe proaspete și elemente decorative specifice sărbătorii Paștelui. 

Poftă bună!