INGREDIENTE:
- 650gr Hochland brânză de vaci grunjoasă
- 5 ouă
- 50gr făină
- 50gr griș
- 150gr zahăr
- 120gr unt (moale) + 10gr pentru uns forma de copt
- 200ml smântână
- ½ linguriță semințe de vanilie
- Esență de vanilie Bourbon
- Coajă rasă de la o lămâie
- Coajă rasă de la o portocală
- Stafide
MOD DE PREPARARE:
- Primul pas este să setăm cuptorul la 180 de grade, căldură sus/jos.
- Apoi, pregătim forma de copt (cea detașabilă cu diametrul de 24 de cm este foarte potrivită) și tapetăm cu hârtie de copt, la bază.
- În bolul unui robot de bucătărie (sau cu un mixer manual) facem ouăle spumă, împreună cu zahărul, până cresc în volum.
- Într-un alt bol fărâmițăm brânza, cu mâna. Apoi adăugăm smântâna, grișul și vanilia, și amestecăm bine cu o spatulă.
- Compoziția de brânză o transferăm în bolul robotului de bucătărie, peste ouăle spumate și mixăm pentru omogenizare.
- Tot acum adăugăm untul și făina. Continuăm mixarea câteva minute.
- La final mai adăugăm coaja rasă de lămâie, coaja rasă de portocală și stafidele, apoi, cu mișcări circulare, amestecăm bine de tot cu o spatulă.
- Compoziția rezultată o transferăm în forma pregătită, nu înainte de a unge pereții formei cu unt.
- Coacem 40 de minute, până compoziția este bine închegată, iar pe margini devine ușor maronie.
- O lăsăm la răcorit, apoi pudrăm cu zahăr pudră.
- Decorăm cu fructe proaspete și elemente decorative specifice sărbătorii Paștelui.
Poftă bună!