INGREDIENTE
- 1 ½ cană făină
- 1 plic praf de copt
- Un praf de sare
- 1 cană lapte
- 120g Hochland Brânză de vaci
- 2 ouă
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- Căpșuni
Pentru cremă
- 200g Hochland Brânză de vaci
- 1 lingură zahăr pudră
- Suc de lămâie sau coajă de lămâie
- Opțional: unt, sirop de agave sau miere
MOD DE PREPARARE
- Amestecă într-un bol făina, praful de copt și sarea.
- Într-un alt bol, cu ajutorul unui mixer bate brânza de vaci Hochland cu ouăle, zahărul, vanilia și laptele. Adaugă mixul de făină și amestecă până la omogenizare. Lasă compoziția să respire 5 minute.
- Încinge o tigaie la foc mediu (opțional, unge tigaia cu unt). Toarnă compoziția în tigaie (câte 2 linguri pentru fiecare pancake sau folosește un polonic mic).
- Gătește-le câte 2 minute pe fiecare parte.
- Separat, bate brânza de vaci cu zahărul pudră și puțin suc de lămâie (sau coaja).
- Construiește turnulețul de pancakes, unge fiecare clătită cu crema de brânză și decorează cu felii de căpșuni. Opțional, toarnă deasupra sirop de agave sau miere.