INGREDIENTE:
- 2 ouă
- 150g zahăr alb
- 200g făină 000
- 5 linguri lapte călduț
- 5 linguri ulei vegetal
- 1 linguriță praf de copt
- 400g căpșuni
- 3 linguri zahăr brun
- 1 portocală
- 275g NOUA Hochland Brânză de vaci cu textură grunjoasă
- 200ml smântână pentru frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 1/2 linguriță extract vanilie
MOD DE PREPARARE:
- Pregătim un aluat pentru pandișpan. Separăm ouăle și batem albușurile spumă.
- Adăugăm apoi zahărul și batem până obținem o bezea lucioasă.
- Încorporăm pe rând gălbenușurile frecate cu uleiul, laptele și la final făina amestecată în prealabil cu praful de copt.
- Întindem aluatul pe o tavă cu hârtie de copt de 30x25cm și coacem la 180C pentru 12 min.
- Tocăm căpșunile cuburi și le amestecăm cu zahărul brun și sucul de la portocală.
- Brânza de vaci o zdrobim ușor având în vedere ca are o textură sfărâmicioasă și o amestecăm cu zahărul pudră, vanilia și frișca bătută tare.
- După ce aluatul s-a dospit tăiem cercuri de dimensiunea paharului în care vom asambla desertul.
- Pentru asamblarea desertului vom pune un strat de pandișpan, un strat de căpșuni cu tot cu suc cât să însiropăm blatul și apoi un strat generos de cremă cu brânză de vaci.
- Repetăm încă de două ori straturile de mai sus și decorăm cu fructe proaspete și frunzulițe de cimbru.
Poftă bună!