INGREDIENTE:
Aluat:
- 500g făină
- Coaja răzuită de la jumătate de portocală
- 60g zahăr
- 10g drojdie uscată
- 1 linguriță praf de copt
- 2 ouă Bio
- 160ml lapte gras, călduț
- 85g unt la temperatura camerei
Umplutură:
- 275g Hochland brânză de vaci grunjoasă
- 2 ouă Bio
- Coaja răzuită de la jumătate de portocală
- 1 păstaie de vanilie
- 3 linguri de zahăr
- 1-2 picături esență de vanilie – opțional
MOD DE PREPARARE:
- Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm și praful de copt.
- Turnăm drojdia și zahărul în laptele călduț. Dăm deoparte 5 minute.
- După cele 5 minute, turnăm laptele cu drojdia activă peste făină. Adăugăm și ouăle și coaja de portocală. Amestecăm bine cu o lingură totul până se combină ingredientele. Dăm deoparte 30 de minute.
- După cele 30 de minute, aducem untul lângă bol și începem să frământăm, adăugând treptat untul moale în aluat.
- După cam 15 minute de frământat și după ce am integrat tot untul, ar trebui să obținem un aluat nelipicios. Formăm o bilă, acoperim cu folie alimentară și lăsăm la crescut într-un loc călduț pentru cel puțin 1h.
- Între timp ne ocupăm de compoziția cu brânză. Amestecăm brânza grunjoasă cu restul ingredientelor, inclusiv conținutul unei păstăi de vanilie. Eu am adăugat și 2 picături de esență de vanilie deoarece la copt se mai reduce din aroma păstăii de vanilie.
- Odată ce aluatul a mai crescut, îl împărțim în cam 8 porții. 7 sunt pentru colacii împletiți, iar a 8-a bucată este pentru baza fiecărei paști.
- Întindem fiecare bucată bine, dintr-una tăiem cu paharul 7 bucăți, la fel ca în videoclip. Iar pe restul le întindem pe lung, le tăiem în 3, rulăm fiecare bucată și împletim colacii.
- Punem bazele de pască într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, le ungem cu gălbenuș de ou, iar peste așezăm colacii împletiți.
- Umplem fiecare pască cu aproximativ 3 linguri de compoziție și le dăm la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 30-40 de minute. Le verificăm la jumătatea timpului, iar dacă încep să se rumenească prea tare, le acoperim cu hârtie de copt. Umplutura de brânză nu trebuie să fie tare, însă colacii trebuie să fie vizibil făcuți și rumeniți binișor înainte de a fi scoși din cuptor.
- Îi lăsăm la răcit cam 30-40 de minute înainte să-i servim.
Poftă bună!