https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/04/1920x350-1.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/04/991x500-1.png

Mini pască cu Hochland brânză de vaci în coșuleț crocant

INGREDIENTE:

(pentru cca. 24 de bucăți)

Pentru umplutură: 

  • 550g de Hochland Brânză de vaci grunjoasă 
  • 100g smântână groasă fermentată
  • 100g zahăr
  • 5 ouă
  • 25g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat 
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 50g picături de ciocolată (termostabile)
  • 50g coji confiate de portocală

Pentru coșulețe:

  • 16 foi subțiri de plăcintă (de cca. 30×40 cm)
  • 125g unt topit

MOD DE PREPARARE:

  1. Într-un castron încăpător amestecăm Hochland Brânza de vaci grunjoasă cu toate ingredientele de la umplutură.
  2. Punem cuptorul la preîncins la 160 de grade (căldură sus + jos + ventilație) sau la treapta medie pentru cele pe gaz.
  3. Facem teancuri a câte 4 foi subțiri de plăcintă unse bine cu unt între ele. Ultima foaie nu o ungem. Rezultă 4 asemenea teancuri de foi suprapuse.
  4. Tăiem fiecare teanc de foi în câte 12 pătrate (4×3). Suprapunem decalat două câte două pătrate, așezăm pe hârtiuțe pentru brioșe și introducem în cavitățile tăvilor speciale.
  5. Ungem cu restul de unt topit și marginile coșulețelor.
  6. Umplem coșulețele cu compoziția de brânză.
  7. Tăvile cu mini pască le introducem în cuptorul preîncins și le lăsăm la copt cca. 40 de minute la 160 de grade sau până ce se rumenesc frumos. După primele 20 de minute de coacere le acoperim cu hârtie de copt sau cu folie de aluminiu pentru a preveni arderea marginilor. 
  8. Imediat după coacere scoatem mini păscuțele din tăvi și le lăsăm la răcorit, apoi le îndepărtăm hârtiuțele și le punem pe platourile de servire. 

Poftă bună!