https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/03/2-copy-3.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/03/2.png

Cupcakes cu Hochland brânză de vaci grunjoasă, lămâie și mac

INGREDIENTE PENTRU CUPCAKES: 

  • 160 gr făină 
  • 5 gr bicarbonat de sodiu 
  • 5 gr praf de copt 
  • O pișcătură de sare 
  • 60 gr unt moale 
  • 60 ml ulei 
  • 150 gr zahăr 
  • 2 ouă 
  • 60 ml lapte 
  • suc de la o lămâie 
  • coaja de la o lămâie 
  • 10 gr semințe de mac 

INGREDIENTE PENTRU CURD DE LĂMÂIE: 

  • Sucul + coaja de la 2 lămâi 
  • 150 gr zahăr 
  • 80 gr unt 
  • 2 ouă 
  • 2 gălbenușuri 

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE BRÂNZĂ: 

  • 150 gr brânză de vaci cu textură grunjoasă Hochland 
  • 150 gr mascarpone Hochland 
  • 150 ml smântână pentru frișcă 
  • 200 gr zahăr pudră 
  • Extract de vanilie 

MOD DE PREPARARE: 

Cupcakes:

  1. Preîncălzim cuptorul la 170ºC și tapetăm 14 forme de cupcakes cu folii pentru cupcakes. 
  2. Într-un bol mare, cernem împreună: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. 
  3. Dăm deoparte. 
  4. În bolul unui mixer electric, batem untul la viteză medie timp de aproximativ 1 minut. Adăugăm uleiul și amestecăm până când se încorporează. Apoi, adăugăm zahărul granulat și batem încă 1 sau 2 minute, până când devine cremos și pufos.  
  5. Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând fiecare ou până când se combină, înainte de a-l adăuga pe următorul. Adăugăm laptele și sucul de lămâie și amestecăm pentru a le combina. Apoi, adăugăm coaja de lămâie și semințele de mac și amestecăm scurt. 
  6. În cele din urmă, adăugăm ingredientele uscate și amestecăm cu o spatulă de cauciuc până când sunt încorporate. 
  7. Împărțim aluatul în mod egal între formele de cupcake, umplându-le cam la două treimi. Coacem timp de aproximativ 18 minute. Începem să verificăm brioșele la 15 minute și continuăm să coacem și să verificăm după cum este necesar. 
  8. Pentru a vedea dacă brioșele sunt gata, apăsăm ușor cu degetul pe partea de sus a brioșelor, iar dacă acestea se ridică imediat, înseamnă că s-au copt. Lăsăm cupcakes să se răcească complet înainte de a le umple și a le glazura. 

Curd de lămâie: 

  1. Punem toate ingredientele într-un vas, apoi fierbem pe foc mediu. Amestecăm continuu, având grijă ca ouăle să nu se gătească (temperatura de gătire a acestora este 75 de grade). 
  2. Când compoziția s-a îngroșat, luăm vasul de pe foc. 
  3. Trecem crema prin sită, pentru a obține o cremă fină și a scăpa de eventualele bucățele de ou gătit. 
  4. Acoperim bolul cu folie alimentară și îl lasăm la răcit. 

Crema de brânză: 

  1. Punem toate ingredientele într-un vas și blenduim, cu un mixer vertical, până ajungem la o consistență cremoasă. 
  2. Lăsăm la frigider, la răcorit. 

MONTARE: 

  1. După ce brioșele s-au răcit, le găurim în interior cu ajutorul unui dispozitiv de scos cotorul merelor. 
  2. Cu ajutorul unui poș, umplem brioșele cu lemon curd, acesta fiind insertul. 
  3. Cu un alt poș, cu dui rotud, formăm decorul de brânză. 
  4. Peste brânză adăugăm alte elemente decorative specifice sărbătorilor pascale. 

Poftă bună!