INGREDIENTE PENTRU CUPCAKES:
- 160 gr făină
- 5 gr bicarbonat de sodiu
- 5 gr praf de copt
- O pișcătură de sare
- 60 gr unt moale
- 60 ml ulei
- 150 gr zahăr
- 2 ouă
- 60 ml lapte
- suc de la o lămâie
- coaja de la o lămâie
- 10 gr semințe de mac
INGREDIENTE PENTRU CURD DE LĂMÂIE:
- Sucul + coaja de la 2 lămâi
- 150 gr zahăr
- 80 gr unt
- 2 ouă
- 2 gălbenușuri
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE BRÂNZĂ:
- 150 gr brânză de vaci cu textură grunjoasă Hochland
- 150 gr mascarpone Hochland
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 200 gr zahăr pudră
- Extract de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Cupcakes:
- Preîncălzim cuptorul la 170ºC și tapetăm 14 forme de cupcakes cu folii pentru cupcakes.
- Într-un bol mare, cernem împreună: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Dăm deoparte.
- În bolul unui mixer electric, batem untul la viteză medie timp de aproximativ 1 minut. Adăugăm uleiul și amestecăm până când se încorporează. Apoi, adăugăm zahărul granulat și batem încă 1 sau 2 minute, până când devine cremos și pufos.
- Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând fiecare ou până când se combină, înainte de a-l adăuga pe următorul. Adăugăm laptele și sucul de lămâie și amestecăm pentru a le combina. Apoi, adăugăm coaja de lămâie și semințele de mac și amestecăm scurt.
- În cele din urmă, adăugăm ingredientele uscate și amestecăm cu o spatulă de cauciuc până când sunt încorporate.
- Împărțim aluatul în mod egal între formele de cupcake, umplându-le cam la două treimi. Coacem timp de aproximativ 18 minute. Începem să verificăm brioșele la 15 minute și continuăm să coacem și să verificăm după cum este necesar.
- Pentru a vedea dacă brioșele sunt gata, apăsăm ușor cu degetul pe partea de sus a brioșelor, iar dacă acestea se ridică imediat, înseamnă că s-au copt. Lăsăm cupcakes să se răcească complet înainte de a le umple și a le glazura.
Curd de lămâie:
- Punem toate ingredientele într-un vas, apoi fierbem pe foc mediu. Amestecăm continuu, având grijă ca ouăle să nu se gătească (temperatura de gătire a acestora este 75 de grade).
- Când compoziția s-a îngroșat, luăm vasul de pe foc.
- Trecem crema prin sită, pentru a obține o cremă fină și a scăpa de eventualele bucățele de ou gătit.
- Acoperim bolul cu folie alimentară și îl lasăm la răcit.
Crema de brânză:
- Punem toate ingredientele într-un vas și blenduim, cu un mixer vertical, până ajungem la o consistență cremoasă.
- Lăsăm la frigider, la răcorit.
MONTARE:
- După ce brioșele s-au răcit, le găurim în interior cu ajutorul unui dispozitiv de scos cotorul merelor.
- Cu ajutorul unui poș, umplem brioșele cu lemon curd, acesta fiind insertul.
- Cu un alt poș, cu dui rotud, formăm decorul de brânză.
- Peste brânză adăugăm alte elemente decorative specifice sărbătorilor pascale.
Poftă bună!