INGREDIENTE PENTRU ALUAT
- 200g biscuiți digestivi
- 100g unt topit
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
- 400 g Hochland Crème
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- o linguriță extract de vanilie
INGREDIENTE PENTRU TOPPING
- o linguriță de ulei de cocos
- 4 mere decojite și tăiate cuburi
- 100 g zahăr brun
MOD DE PREPARARE
- Încinge cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Pune biscuiții într-un robot de bucătărie și mărunțește-i bine (îi poți pune și într-o pungă pe care o închizi apoi, iar cu ajutorul unui sucitor, îi zdrobești) și apoi adaugă-i într-un bol.
- Topește untul într-o crăticioară și adaugă-l peste biscuiți. Amestecă până când obții o compoziție nisipoasă.
- Într-o tavă rotundă pune amestecul de biscuiți cu unt și presează-i cât mai bine într-un strat uniform.
- Pregătește crema amestecând bine crema de brânză Hochland cu zahărul, ouăle și vanilia.
- Toarnă umplutura peste biscuiți și întinde-o astfel încât să acopere tot blatul.
- Pune cheesecake-ul la cuptor pentru 50 de minute.
- După ce timpul s-a scurs, scoate prăjitura și las-o să ajungă la temperatura camerei.
- Între timp, pregătește toppingul: într-o tigaie adaugă uleiul de cocos și apoi merele mărunțite. Lasă la foc mic timp de 3-4 minute, apoi presară zahărul brun, amestecă bine și mai lasă pe foc încă 4-5 minute (cât să se înmoaie cuburile de mere).
- Pune toppingul de mere caramelizate peste cheesecake. Dacă ți-a mai rămas sos în tigaie, lasă-l pe foc încă 2-3 minute, apoi dă-l la răcit. Pune sosul peste prăjitură înainte de a o servi.