https://hochland.ro/wp-content/uploads/2022/04/cheesecake-copt-desktop-min.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2022/04/cheesecake-copt-mobile-min.png

Cheesecake cu Hochland Crème și mere caramelizate

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

  • 200g biscuiți digestivi
  • 100g unt topit

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

  • 400 g Hochland Crème
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • o linguriță extract de vanilie

INGREDIENTE PENTRU TOPPING

  • o linguriță de ulei de cocos
  • 4 mere decojite și tăiate cuburi
  • 100 g zahăr brun

MOD DE PREPARARE

  1. Încinge cuptorul la 160 de grade Celsius.
  2. Pune biscuiții într-un robot de bucătărie și mărunțește-i bine (îi poți pune și într-o pungă pe care o închizi apoi, iar cu ajutorul unui sucitor, îi zdrobești) și apoi adaugă-i într-un bol.
  3. Topește untul într-o crăticioară și adaugă-l peste biscuiți. Amestecă până când obții o compoziție nisipoasă.
  4. Într-o tavă rotundă pune amestecul de biscuiți cu unt și presează-i cât mai bine într-un strat uniform.
  5. Pregătește crema amestecând bine crema de brânză Hochland cu zahărul, ouăle și vanilia.
  6. Toarnă umplutura peste biscuiți și întinde-o astfel încât să acopere tot blatul.
  7. Pune cheesecake-ul la cuptor pentru 50 de minute.
  8. După ce timpul s-a scurs, scoate prăjitura și las-o să ajungă la temperatura camerei.
  9. Între timp, pregătește toppingul: într-o tigaie adaugă uleiul de cocos și apoi merele mărunțite. Lasă la foc mic timp de 3-4 minute, apoi presară zahărul brun, amestecă bine și mai lasă pe foc încă 4-5 minute (cât să se înmoaie cuburile de mere).
  10. Pune toppingul de mere caramelizate peste cheesecake. Dacă ți-a mai rămas sos în tigaie, lasă-l pe foc încă 2-3 minute, apoi dă-l la răcit. Pune sosul peste prăjitură înainte de a o servi.