INGREDIENTE PENTRU TORT
- 4 ouă
- 300 ml ulei de floarea soarelui
- 300 g zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară măcinată
- linguriță ghimbir măcinat
- linguriță nucșoară
- un vârf linguriță praf de copt
- 290 g faină
- 230 g morcovi
- 130 g miez de nucă
INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ
- 600 g cremă de brânză Hochland
- 7 linguri de miere
MOD DE PREPARARE
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă (cea cu margini detașabile este cea mai potrivită) și pune-o deoparte.
- Amestecă ouăle cu uleiul, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și sarea. Mixeaza totul timp de 3-4 minute, apoi adaugă și făina cu praful de copt în ploaie. Folosește o spatulă pentru a încorpora următoarele ingrediente: morcovii dați prin răzătoare și miezul de nucă.
- Pune aluatul în tavă și pune tava la cuptor pentru 40 de minute (recomandat cu ventilație).
- Imediat ce s-a scurs timpul de coacere, scoate tortul din cuptor și apoi din tavă (altfel se umezește), și lasă-l la răcit pe un grătar pentru cel puțin 1-2 ore.
- Între timp, ocupă-te de cremă. Amestecă bine cele 600 de grame de cremă de brânză Hochland Crème Clasic cu mierea si bagă la frigider.
- Cu ajutorul unui cuțit taie puțin partea superioară a tortului astfel încât să îi dai o formă cât mai dreaptă. Nu arunca resturile rezultate, ci pune-le într-un robot de bucătărie și mixeaza-le puțin pentru că le poți folosi la decorat.
- Taie tortul în două secțiuni egale.
- Umple prima secțiune de tort cu cremă, netezește cu ajutorul unei spatule, adaugă peste aceasta și a doua secțiune de tort, continuă cu al doilea strat de cremă și decorează cu aluatul mărunțit.
- Poftă bună.