https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/01/4-1920-x-350-px.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/01/3-991-x-500-px.png

Clătite la cuptor cu ciuperci și mozzarella

Ingrediente:

Pentru clătite: 

  • 600 ml lapte  
  • 3 ouă 
  • 250 g făină 
  • 4 linguri ulei 
  • 50 ml apă  
  • 1 linguriță sare 

Pentru umplutură: 

  • 500 g ciuperci brune 
  • 1 cățel usturoi 
  • 20 g unt 
  • 2 lingurițe ulei de măsline 
  • 1/2 legătură pătrunjel 
  • 2 crenguțe cimbrișor  
  • 100 g mozzarella rasă Hochland 
  • sare 
  • Piper 

Pentru topping: 

  • 3 ouă 
  • 200 ml smântână lichidă 
  • 100 ml lapte 
  • 70 g  mozzarella rasă Hochland 

Mod de preparare:

  1. Pregătim clătitele: într-un bol spargem ouăle, peste ele adăugăm sarea și uleiul și omogeniză, turnăm o parte din făină și mixăm bine cu ajutorul unui tel. Completăm cu un sfert din cantitatea de lapte și toată apa amestecând încontinuu. Încorporăm și restul de făină, mixăm până obținem o compoziție subțire. Lăsăm deoparte pentru 30 de minute.  
  2. Pregătim umplutura: Curățăm și tocăm mărunt ciupercile, la fel și usturoiul. Într-o tigaie încingem untul și uleiul, adăugăm usturoiul tocat mărunt și sotăm câteva secunde, după care adăugăm și cimbrișorul. Punem ciupercile tocate mărunt, condimentăm cu sare și piper și gătim până ce se evaporă toată apa lăsată de ciuperci. Lăsăm deoparte să se răcorească 10 minute, după care adăugăm Hochland mozzarella rasă și pătrunjelul proaspăt tocat.  
  3. Gătim clătitele: Punem tigaia de clătite pe foc, picurăm câteva picături de ulei, întindem uleiul pe toata suprafața tigăii cu ajutorul unei pensule sau a unui șervețel. Turnăm în mijlocul tigăii jumătate de polonic cu compoziție. Imediat rotim tigaia de la stânga la dreapta pentru a distribui uniform compoziția in tigaie. Gătim clătita pe ambele părți, o așezăm pe o farfurie. Procedăm la fel cu restul clătitelor.  
  4. Umplem clătitele: Luăm o clătită și punem într-o margine a ei 2 linguri  pline cu umplutură. Rulăm clătita pana la jumătate, pliem marginile către interior, apoi continuăm să rulăm clătita până la capăt. Astfel vom obține o clătită sigilată la capete. Repetăm operațiunea și cu restul de clătite. 
  5. Așezăm clătitele umplute în tava unsă cu unt. Într-un castron batem ouăle, turnăm smântâna lichidă și amestecăm până obținem o cremă omogenă. 
  6. Turnăm compoziția peste clătite, iar la sfârșit presărăm Hochland mozzarella rasă. Dăm tava la cuptorul încins pentru 25-30 de minute până ce s-au rumenit la suprafață. 
  7. Servim cald alături de o salată.  

Poftă bună!