https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/MELC-_1920x350-1.jpg https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/MELC-_991x500.jpg

Cinnamon Rolls cu Hochland Crème

INGREDIENTE:

  • 350 g cremă de brânză Hochland Crème Clasic  
  • 500 g făină 
  • 200 ml lapte cald 
  • 50 g unt topit 
  • 50 g zahăr 
  • 1 ou 
  • 7 g drojdie uscată (1 plic) 
  • 1 praf de sare 
  • 100 g unt moale 
  • 100 g zahăr brun 
  • 2 linguri scorțișoară 
  • 150 g zahăr pudră 
  • 1 linguriță extract de vanilie 

MOD DE PREPARARE:

  1. Amestecăm laptele cald cu drojdia și zahărul și lăsăm 10 minute. 
  2. Adăugăm oul, untul topit, sarea și făina, apoi frământăm până obținem un aluat elastic. 
  3. Acoperim vasul și lăsăm aluatul la dospit aproximativ 1 oră, până își dublează volumul. 
  4. Întindem aluatul într-un dreptunghi, îl ungem cu untul moale și presărăm deasupra zahărul brun și scorțișoara. 
  5. Rulăm aluatul strâns și îl tăiem în felii groase. 
  6. Așezăm rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm la crescut încă 30 de minute. 
  7. Coacem rulourile la 180°C timp de 20–25 de minute, până devin aurii și pufoase. 
  8. Între timp, pregătim glazura: batem crema de brânză Hochland Crème Clasic cu zahărul pudră, vanilia și puțin unt, până obținem o cremă fină. 
  9. Adăugăm glazura peste rulourile calde și o lăsăm să se topească ușor deasupra. 

Poftă bună!