https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/SAVORI-URBANE_1920x350-2.jpg https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/SAVORI-URBANE_991x500-1-1.jpg

Cheesecake Melba cu Hochland Crème, piersici și zmeură

INGREDIENTE:

  • 2 x Hochland Crème Clasic 350 g  
  • 80 – 100 g zahăr pudră (sau îndulcitor, la alegere) 
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon 
  • 400 ml smântână dulce pentru frișcă (cu min. 30% grăsime) 
  • 200 g pișcoturi 
  • 1 conservă mare (890 g) compot de piersici 
  • 250 g zmeură congelată 
  • 100 g zmeură proaspătă (sau congelată) 
  • 50 g migdale tocate sau fulgi 
  • frunze de mentă 

MOD DE PREPARARE:

  1. Pasăm zmeura congelată cu ajutorul unui blender, apoi o diluăm cu puțin sirop din compotul de piersici. Trecem amestecul printr-o strecurătoare fină. 
  2. Într-un bol, amestecăm crema de brânză Hochland Crème Clasic cu zahărul pudră și zahărul vanilat până obținem o compoziție omogenă și fină. 
  3. Batem smântâna pentru frișcă până capătă o consistență fermă, apoi încorporăm treptat o treime din frișcă în crema de brânză. Amestecăm ușor, iar ulterior adăugăm și restul de frișcă, cu mișcări blânde, de sus în jos, pentru a menține textura aerată. 
  4. Însiropăm pișcoturile cu siropul de piersici și așezăm un prim strat într-un vas de sticlă. 
  5. Adăugăm un strat de cremă, folosind un poș sau o spatulă, apoi completăm cu un strat de felii de piersici, zmeură proaspătă și o parte din fulgii de migdale. 
  6. Repetăm pașii până terminăm ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă. 
  7. Decorăm cu zmeură, fulgi de migdale și frunze de mentă. 

Poftă bună!