https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/Cheesecake-STOCK-_1920x350-2.jpg https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/Cheesecake-STOCK-_991x500-2.jpg

Cheesecake Dubai cu Hochland Crème 

INGREDIENTE:

  • 200 g biscuiți digestivi (sau biscuiți cu unt) 
  • 100 g unt topit 
  • 550 g cremă de brânză Hochland Crème Clasic (1 cutie de 350 g + 1 cutie de 200 g) 
  • 200 ml smântână pentru frișcă (30–35% grăsime) 
  • 100 g zahăr pudră 
  • 12 g gelatină (1 plic + 1 linguriță) 
  • 50 ml apă rece (pentru hidratarea gelatinei) 
  • 1 linguriță extract de vanilie 
  • 1 lingură apă de trandafiri (opțional) 
  • 80–100 g pastă de fistic (pentru stratul verde) 
  • 100 g ciocolată neagră + 50 ml smântână pentru glazură 
  • fistic mărunțit pentru decor 

MOD DE PREPARARE:

  1. Mărunțim biscuiții într-un robot de bucătărie sau într-o pungă, folosind un sucitor. 
  2. Amestecăm biscuiții cu untul topit până obținem o compoziție omogenă, apoi presăm amestecul într-o formă rotundă (aprox. 22 cm diametru). Punemforma la frigider cât timp pregătim crema. 
  3. Hidratăm gelatina în apă rece timp de 5–10 minute.  
  4. Batem smântâna pentru frișcă până devine fermă.  
  5. Într-un bol separat, mixăm crema de brânză Hochland Crème Clasic cu zahărul pudră, vanilia și, opțional, apa de trandafiri. 
  6. Dizolvăm gelatina hidratată la bain-marie (fără a o fierbe) și o încorporăm în amestecul de brânză.  
  7. Adăugăm frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă, prin mișcări de jos în sus. 
  8. Turnăm crema peste blatul de biscuiți și o nivelăm.  
  9. Întindem uniform un strat subțire de pastă de fistic deasupra. 
  10. Pentru glazură, topim ciocolata neagră cu smântâna pentru frișcă, lăsăm 2–3 minute să se răcorească și o turnăm peste stratul de fistic.  
  11. Decorăm cu fistic mărunțit și punem cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte. 

Poftă bună!