INGREDIENTE
- 300 g biscuiți cu cacao măcinați
- 150 g unt topit și răcit
- 2 x Hochland Crème Clasic 350 g
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 200g zahăr pudră
- 20 g gelatină
- 600 g zmeură congelată sau proaspătă
- 150 g zahăr
- 200 ml apă
- 10 g gelatină
- 250 g zmeură proaspătă
MOD DE PREPARARE
- Mărunțim biscuiții, încorporăm untul topit și răcit, apoi presăm compoziția într-o tavă de 27 cm diametru. Nivelăm și punem la frigider rezultatul final.
- Adăugăm zmeura într-un vas, pe foc, peste care adăugăm apa și zahărul, apoi gătim timp de aproximativ 5 minute.
- Pasăm zmeura pentru a obține un piure cât mai fin, apoi trecem piureul printr-o sită.
- Din amestecul obținut vom păstra 300g pentru jeleu, iar restul îl vom păstra pentru cremă.
- Adăugăm cele 10 g de gelatină în cele 300 g pentru jeleu și amestecăm până se dizolvă, apoi lăsăm să se răcească.
- Adăugăm 20 g în restul de piure de zmeură și amestecăm până se dizolvă, apoi lăsăm să se răcească.
- Adăugăm într-un bol mare Crema de brânză Hochland Crème Clasic, peste care punem zahărul pudră și smântâna pentru frișcă, apoi amestecăm cu mixerul până obținem o cremă pufoasă.
- Peste Crema de brânză Hochland Crème Clasic adăugăm piureul de zmeură cu cele 20 g de gelatină și încorporăm prin mișcări blânde.
- Turnăm jumătate din compoziția obținută peste blat, apoi adăugăm zmeură proaspătă și finalizăm prin a adăuga restul de cremă.
- Adăugăm apoi jeleul de zmeură cu gelatină, mișcăm puțin tava pentru a distribui uniform și adăugăm zmeura rămasă pe deasupra.
- Lăsăm cheesecake-ul la refrigerat timp de câteva ore, ideal peste noapte, înainte de servire.
Poftă bună!