https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/12/Cheesecake-zmeura_1920x350.jpg https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/12/Cheesecake-zmeura_991x500.jpg

Cheesecake cu Hochland Crème și zmeură

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiți cu cacao măcinați 
  • 150 g unt topit și răcit 
  • 2 x Hochland Crème Clasic 350 g  
  • 500 ml smântână pentru frișcă 
  • 200g zahăr pudră 
  • 20 g gelatină 
  • 600 g zmeură congelată sau proaspătă 
  • 150 g zahăr 
  • 200 ml apă 
  • 10 g gelatină 
  • 250 g zmeură proaspătă 

MOD DE PREPARARE 

  1. Mărunțim biscuiții, încorporăm untul topit și răcit, apoi presăm compoziția într-o tavă de 27 cm diametru. Nivelăm și punem la frigider rezultatul final. 
  2. Adăugăm zmeura într-un vas, pe foc, peste care adăugăm apa și zahărul, apoi gătim timp de aproximativ 5 minute.  
  3. Pasăm zmeura pentru a obține un piure cât mai fin, apoi trecem piureul printr-o sită. 
  4. Din amestecul obținut vom păstra 300g pentru jeleu, iar restul îl vom păstra pentru cremă. 
  5. Adăugăm cele 10 g de gelatină în cele 300 g pentru jeleu și amestecăm până se dizolvă, apoi lăsăm să se răcească. 
  6. Adăugăm 20 g în restul de piure de zmeură și amestecăm până se dizolvă, apoi lăsăm să se răcească. 
  7. Adăugăm într-un bol mare Crema de brânză Hochland Crème Clasic, peste care punem zahărul pudră și smântâna pentru frișcă, apoi amestecăm cu mixerul până obținem o cremă pufoasă. 
  8. Peste Crema de brânză Hochland Crème Clasic adăugăm piureul de zmeură cu cele 20 g de gelatină și încorporăm prin mișcări blânde. 
  9. Turnăm jumătate din compoziția obținută peste blat, apoi adăugăm zmeură proaspătă și finalizăm prin a adăuga restul de cremă. 
  10. Adăugăm apoi jeleul de zmeură cu gelatină, mișcăm puțin tava pentru a distribui uniform și adăugăm zmeura rămasă pe deasupra. 
  11. Lăsăm cheesecake-ul la refrigerat timp de câteva ore, ideal peste noapte, înainte de servire.  

Poftă bună!