https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/11/4-2.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/11/3-2.png

Cheesecake cu Bucuria gustului

INGREDIENTE:

(Pentru un cheesecake cu diametrul de 22 cm) 

Pentru turta dulce: 

  • 400g făină 
  • 1/3 linguriță bicarbonat 
  • 1 linguriță praf de copt 
  • 30g cacao 
  • 100g miere 
  • 200g zahăr 
  • 50g unt topit 
  • 2 ouă 
  • 30g amestec condimente pentru turtă dulce (în proporții variabile: scorțișoară, anason măcinat, ghimbir pudră, cardamon măcinat, cuișoare măcinate, coajă de portocală, extract de vanilie) 
  • 1/2 linguriță sare

Pentru umplutură: 

  • 600g Hochland Crème Clasic 
  • 250g ciocolată albă topită 
  • 300ml frișcă lichidă rece 
  • 1 linguriță pastă de vanilie

Pentru jeleul de merișoare:

  • 300g merișoare proaspete sau congelate 
  • 150g zahăr 
  • sucul de la 1/2 lămâie 
  • 7g gelatină granule și 2 linguri apă 

Pentru decor:

  • biscuiți de turtă dulce 
  • merișoare  
  • rozmarin proaspăt 

MOD DE PREPARARE:  

Pregătim turta dulce:  

  1. Încingem cuptorul la 170 grade Celsius.  
  2. Într-un bol încăpător cernem făina împreună cu bicarbonatul, praful de copt și cacao.  
  3. Într-un vas adăugăm mierea, zahărul și untul și amestecăm până ce zahărul s-a topit. Lăsăm compoziția deoparte să se răcească.  
  4. După ce s-a răcit compoziția adăugăm ouăle, amestecul de condimente și sarea.  
  5. Adăugăm făina amestecată cu condimentele și frământăm. Obținem un aluat lipicios, așa trebuie să și fie.  
  6. Acoperim aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 2 ore. 
  7. Pe blatul înfăinat întindem aluatul într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm.  
  8. Decupăm un disc cu diametrul de 22 cm și îl așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.  
  9. Din restul de aluat decupăm forme mici de turtă dulce (ursuleți, steluțe, fulgi de nea…).  
  10. Dăm tava la cuptorul încins pentru 12-14 minute. Lăsăm să se răcească complet.  

Pregătim jeleul de merișoare:  

  1. Hidratăm gelatina în cele 2 linguri de apă și lăsăm deoparte.  
  2. Într-o crăticioară punem merișoarele împreună cu zahărul și sucul de lămâie.  
  3. Fierbem pe foc pentru 15 minute până ce fructele se înmoaie.  
  4. Cu ajutorul unui blender vertical pasăm fructele până ce obținem un piure.  
  5. Trecem piureul de merișoare printr-o sită fină, aruncăm ulterior resturile.  
  6. Turnăm piureul de merișoare din nou în crăticioară, încălzim ușor, apoi adăugăm gelatina hidratată.  
  7. Amestecăm bine și lăsăm deoparte să se răcească. 

Pregătim umplutura:

  1. Într-un bol încăpător punem Hochland Crème Clasic, amestecăm bine cu ajutorul unui tel.  
  2. Încorporăm ciocolata albă topită și pasta de vanilie și amestecăm din nou.  
  3. Batem frișca lichidă rece până obținem o compoziție spumoasă, încorporăm ușor în compoziția de brânză.  

Montăm cheesecake-ul:

  1. În forma de cheesecake punem o folie de acetat.  
  2. La baza formei punem discul de turtă dulce, iar peste disc întindem un sfert din umplutură.  
  3. Pe deasupra punem bucăți de turtă dulce, iar din loc în loc câte o linguriță din jeleul de merișoare.  
  4. Continuăm cu încă un sfert din umplutură, din nou bucăți de turtă dulce și jeleu de merișoare. Pe deasupra punem restul de umplutură și nivelăm bine.  
  5. Dăm la frigider pentru 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte.  

Decorăm cheesecake-ul:

  1. Scoatem cheesecake-ul de la frigider, eliberăm inelul formei și îndepărtăm folia de acetat.  
  2. Pe deasupra ornăm cu biscuiți de turtă dulce, merișoare, mici bomboane, ace de rozmarin proaspăt.  
  3. La final, pudrați puțin zahăr pudră. 

Poftă bună!