https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/01/4-1920-x-350-px-2.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2024/01/3-991-x-500-px-2.png

Cartofi umpluți cu mozzarella și legume

Ingrediente:

  • 300g Mozzarella Hochland 
  • 4 cartofi medii 
  • 2 linguri ulei  
  • 200 g smântână fermentată 
  • 200 g mazăre congelată 
  • 1 ardei kapia roșu 
  • 2 fire ceapă verde 
  • ½ legătură mărar 
  • Sare și piper 

Mod de preparare:  

  1. Pregătim ingredientele: punem mazărea congelată în apă rece și o lăsăm să se dezghețe. Tăiem cubulețe mici Mozzarella Hochland și ardeiul kapia, tocăm mărunt ceapa verde, tocăm mărunt mărarul. Spălăm bine cu apă caldă cartofii. 
  2. Coacem cartofii: Încingem cuptorul la 180°C. Punem cartofii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, presărăm peste ei sare, piper și uleiul de măsline. Dăm cartofii la copt pentru o oră.  
  3. Pregătim și umplutura pentru cartofi: scoatem cartofii de la cuptor, tăiem fiecare cartof pe lung în două părți egale. Cu ajutorul unei linguri scobim mijlocul cartofilor, păstrând coaja lor intactă. Punem miezul cartofilor într-un bol, pasăm totul cu o furculiță, condimentăm cu sare și piper, după care amestecăm cu smântâna fermentată. Apoi adăugăm mazărea dezghetată și bine scursă de apă, ardeiul kapia, ceapa verde și mărarul. La final adăugăm aproape toată cantitatea de Mozzarella Hochland. Amestecăm totul foarte bine.  
  4. Umplem cartofii și îi gătim: umplem fiecare jumătate de cartof cu umplutură. Pe deasupra punem câte 4-5 cubulețe de Hochland Mozzarella 
  5. Creștem temperatura cuptorului la 200 °C. Dăm din nou cartofii la cuptorul încins pentru 10-12 minute până ce capătă o culoare aurie.  
  6. Servim cartofii fierbinți alături de o salată verde.  

Poftă bună!