https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/1920x350.jpg https://hochland.ro/wp-content/uploads/2025/10/991x500.jpg

Carrot Cake cu Hochland Crème și Mascarpone 

INGREDIENTE:

  • 2 cutii de Hochland Crème Clasic 350 g 
  • 170 g morcovi 
  • 6 gălbenușuri & 6 albușuri 
  • 150 g zahăr tos 
  • 1 linguriță de oțet/zeamă de lămâie 
  • 50 ml ulei 
  • opțional: scorțișoară 
  • coajă de portocală răzuită 
  • nucă măcinată 
  • 100 g făină 
  • 1 linguriță praf de copt 
  • 250 g Mascarpone 
  • 600 ml frișcă naturală 
  • 120 – 150 g zahăr 
  • 1 lingură pastă de vanilie 
  • pentru decor: cireșe sau alte fructe confiate 

MOD DE PREPARARE:

Blatul de tort 

  1. Se dă morcovul pe răzătoare și se scurge bine. 
  2. Se adaugă un vârf de linguriță de sare peste gălbenușuri și se amestecă bine, apoi se lasă deoparte. 
  3. Se bat albușurile până capătă consistența de spumă tare. Peste albușurile bătute se adaugă zahărul, oțetul/zeama de lămâie și se bat la viteză mare. 
  4. Se adaugă treptat uleiul peste gălbenușuri, un vârf de scorțișoară măcinată (opțional) și coaja de portocală răzuită. 
  5. Se adaugă 1/3 din albușul bătut spumă peste gălbenușuri și se amestecă ușor. 
  6. Se adaugă încă 1/3 din albușul bătut spumă, apoi se adaugă treptat morcovul răzuit, nuca măcinată și se amestecă încet, de jos în sus. 
  7. Se adaugă restul de albuș și se amestecă încet. 
  8. Se cerne făina împreună cu praful de copt direct peste compoziție și se amestecă pentru omogenizare. 
  9. Se toarnă în tava de copt aluatul obținut și se nivelează. Se poate folosi tava de cuptor, de 32 x 40 cm, în care punem hârtie de copt. 
  10. Se dă tava la cuptor, la o temperatură de 160 grade Celsius, pentru aproximativ 30 – 40 de minute. Ușa cuptorului nu trebuie deschisă în primele 20 de minute. 
  11. Se verifică blatul cu o scobitoare după 30 de minute. 
  12. Se lasă blatul la răcit după scoaterea din cuptor. 

Crema pentru tort 

  1. Se adaugă cele două cutii Hochland Crème Clasic 350 g în bolul robotului, alături de Mascarpone, frișcă, zahăr și pasta de vanilie. Se folosește frișcă naturală rece. 
  2. Se folosește robotul la viteză maximă, iar crema va fi gata în maximum 2 minute. 

Asamblarea tortului 

  1. Se lasă blatul la răcit, apoi se decupează cele 4 bucăți de blat folosind o formă de tort cu diametrul de 18 cm.  
  2. Se acoperă forma de tort cu folie de acetofan sau hârtie de copt. 
  3. Se adaugă primul blat și se acoperă cu 300 g de cremă, apoi se nivelează și se repetă pașii. 
  4. Se presează bine ultima foaie de aluat și se dă tortul la frigider peste noapte (minimum 12 ore). 
  5. Se ia tortul din frigider și se acoperă cu restul de cremă. 
  6. Se decorează tortul cu aveline de cremă și se adaugă fructele confiate. 

Poftă bună!