INGREDIENTE:
- 2 cutii de Hochland Crème Clasic 350 g
- 170 g morcovi
- 6 gălbenușuri & 6 albușuri
- 150 g zahăr tos
- 1 linguriță de oțet/zeamă de lămâie
- 50 ml ulei
- opțional: scorțișoară
- coajă de portocală răzuită
- nucă măcinată
- 100 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 250 g Mascarpone
- 600 ml frișcă naturală
- 120 – 150 g zahăr
- 1 lingură pastă de vanilie
- pentru decor: cireșe sau alte fructe confiate
MOD DE PREPARARE:
Blatul de tort
- Se dă morcovul pe răzătoare și se scurge bine.
- Se adaugă un vârf de linguriță de sare peste gălbenușuri și se amestecă bine, apoi se lasă deoparte.
- Se bat albușurile până capătă consistența de spumă tare. Peste albușurile bătute se adaugă zahărul, oțetul/zeama de lămâie și se bat la viteză mare.
- Se adaugă treptat uleiul peste gălbenușuri, un vârf de scorțișoară măcinată (opțional) și coaja de portocală răzuită.
- Se adaugă 1/3 din albușul bătut spumă peste gălbenușuri și se amestecă ușor.
- Se adaugă încă 1/3 din albușul bătut spumă, apoi se adaugă treptat morcovul răzuit, nuca măcinată și se amestecă încet, de jos în sus.
- Se adaugă restul de albuș și se amestecă încet.
- Se cerne făina împreună cu praful de copt direct peste compoziție și se amestecă pentru omogenizare.
- Se toarnă în tava de copt aluatul obținut și se nivelează. Se poate folosi tava de cuptor, de 32 x 40 cm, în care punem hârtie de copt.
- Se dă tava la cuptor, la o temperatură de 160 grade Celsius, pentru aproximativ 30 – 40 de minute. Ușa cuptorului nu trebuie deschisă în primele 20 de minute.
- Se verifică blatul cu o scobitoare după 30 de minute.
- Se lasă blatul la răcit după scoaterea din cuptor.
Crema pentru tort
- Se adaugă cele două cutii Hochland Crème Clasic 350 g în bolul robotului, alături de Mascarpone, frișcă, zahăr și pasta de vanilie. Se folosește frișcă naturală rece.
- Se folosește robotul la viteză maximă, iar crema va fi gata în maximum 2 minute.
Asamblarea tortului
- Se lasă blatul la răcit, apoi se decupează cele 4 bucăți de blat folosind o formă de tort cu diametrul de 18 cm.
- Se acoperă forma de tort cu folie de acetofan sau hârtie de copt.
- Se adaugă primul blat și se acoperă cu 300 g de cremă, apoi se nivelează și se repetă pașii.
- Se presează bine ultima foaie de aluat și se dă tortul la frigider peste noapte (minimum 12 ore).
- Se ia tortul din frigider și se acoperă cu restul de cremă.
- Se decorează tortul cu aveline de cremă și se adaugă fructele confiate.
Poftă bună!