INGREDIENTE:
- 8 ouă mari
- 180g Hochland Mărgele de brânză
- ½ linguriță sare
- ¼ linguriță piper negru măcinat
- 50g Cașcaval Hochland, ras
- ½ cană de busuioc proaspăt, tocat mărunt (sau orice alte ierburi/legume)
- O jumătate de ardei gras tăiat cubulețe
- O ceapă verde
- Opțional: spanac sau bacon fiert
MOD DE PREPARARE:
- Preîncălzim cuptorul la 350°F (175°C) și tapetăm o formă de brioșe cu hârtie de copt sau o ungem cu spray de gătit. Pentru cele mai bune rezultate, folosim forme sau tavă din silicon.
- Amestecăm ouăle, Hochland Mărgele de brânză, sarea, piperul și cașcavalul Hochland ras. Amestecăm până la omogenizare.
- Adăugăm ardeiul gras tăiat cubulețe, busuiocul tocat, ceapa verde și orice alte legume sau carne dorim. Amestecăm bine.
- Turnăm amestecul de ouă în formele de brioșe pregătite, umplând fiecare cupă aproximativ ¾ din spațiul disponibil.
- Presărăm deasupra încă puțin cașcaval Hochland ras.
- Coacem timp de 25-28 de minute sau până când scobitoarea introdusă în centru iese curată.
- Le lăsăm să se răcească timp de câteva minute înainte de a le scoate din tava de brioșe. Le savurăm calde sau le păstrăm într-un recipient etanș la frigider timp de până la 5 zile.
Poftă bună!