https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/12/1920x350-2.png https://hochland.ro/wp-content/uploads/2023/12/991x500-2.png

Brăduți cu șuncă și Hochland Cașcaval

INGREDIENTE:

  • 250g Hochland Cașcaval Clasic
  • 800g aluat foietaj
  • 200g șuncă Praga
  • 10g rozmarin verde
  • un ou

MOD DE PREPARARE:

  1. Răzuim cașcaval din abundentă peste o foaie de aluat de foietaj.
  2. Adăugăm feliile de șuncă Praga peste și mai răzuim încă un strat de cașcaval deasupra.
  3. Adăugăm cea de-a doua foaie de aluat peste și aplatizăm ușor, cu un făcăleț.
  4. Cu un tăietor de pizza, tăiem fâșii egale, cu grosimea de două degete.
  5. Pliem fâșiile de aluat ca un acordeon, cu pliuri mai mari la bază și mai mici în vârf, exact ca un brăduț.
  6. Înfigem o scobitoare în brăduți ca să își păstreze forma și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  7. Ungem brăduții cu ou bătut și îi punem la cuptor la 180 °C 15-20 minute, până se rumenesc la exterior și se topește cașcavalul de la interior.
  8. Scoatem brăduții din cuptor și îi decorăm cu cașcaval ras fin și rozmarin proaspăt.
  9. Adăugăm o stea tăiată din cașcaval în vârf.

Pofta bună!